Píndola CrimiSoc #1 - 1 de juliol

Aportacions de la Criminologia Queer: execució penal i atenció a víctimes

Després de l'èxit de les Jornades anuals de Criminologia i Societat (#CrimiSoc) impulsem les píndoles temàtiques amb el mateix objectiu que les jornades: apropar la criminologia a la societat, d'una manera planera i interessant.

Estrenem el cicle amb el primer tema lligat als actes de l'orgull d'aquests dies: "#1 Aportacions de la Criminologia Queer: execució penal i atenció a víctimes" dividit en dues ponències amb Marta Martí, consultora de recerca en criminologia, i Christian Díaz-Santos, graduat en Criminologia i en Psicologia per la UAB i formador en la prevenció i la intervenció davant violències LGTBIQfòbiques.

Per una banda, la Marta Martí tractarà les problemàtiques que es troben les persones trans relacionades amb el sistema penal i penitenciari i quin és el debat i postures sobre el tipus de presó/mòdul on haurien de complir condemna. A més, com ha resolt Catalunya aquesta qüestió? Quina és la realitat actual?

Per altra banda, en Christian Díaz-Santos explicarà la relació entre criminologia i diversitat afectiva-sexual i de gènere, quina és la realitat sociohistòrica actual i quines xifres trobem de delictes d'odi en el context català i internacional.  Quin és l'abordatge que en fan les ONGs, policia i sistema judicial? I què aporta la Criminologia en l'atenció a persones que han patit aquest tipus de delicte?

Tot plegat, el dia 1 de juliol a las 18h en obert i gratuït a través del nostre canal de Youtube i moderat per la nostra volca de gènere i no discriminació, Virgínia Àvila.

Fem que la Criminologia arribi (i l'entengui!) a tothom!