Nova formació online: Prevenció de l'extremisme violent en l'àmbit penitenciari

PLACES ESGOTADES!!

NOVACT, l'Institut Internacional per l'Acció Noviolenta, s'alia amb el Col·legi per dur a terme una formació online sobre prevenció de l'extremisme violent en l'àmbit penitenciari, dividida en 6 sessions, durant aquest mes d'octubre. Des de la introducció conceptual fins a àmbits més concrets i aprofundint en la prevenció i les bones pràctiques, és un curs molt complet, a més de comptar amb docents professionals de molta experiència, a falta d'una última persona per confirmar.

Els objectius del curs són entendre el fenomen complex de la radicalització violenta i aprofundir en l'extrema dreta i gihadisme salafista, conèixer els mecanismes d'intervenció existents que es duen a terme en l'àmbit penitenciari i aprofundir en les eines i bones pràctiques per professionals per abordar  i prevenir els extremismes violents des d'un enfocament de drets.

  • 13 d’octubre. NOVACT – Introducció als extremismes violents i les seves causes.
  • 15 d’octubre. Miquel Ramos, periodista – Grups violents i extrema dreta.
  • 20 d’octubre. Moussa Bourekba, CIDOB – Salafisme Jihadista
  • 22 d’octubre. Pendent de confirmació – Mecanismes de prevenció dels extremismes a l’àmbit penitenciari.
  • 26 d’octubre. Andrés Garcia Berrio, IRIDIA – Vulneració de drets humans en presons.
  • 29 d’octubre. Consorci de Benestar del Ripollès, NOVACT Tunísia – La intervenció a nivell local i internacional.

La inscripció és gratuïta i les persones interessades, siguin professionals de l’àmbit o no, poden inscriure’s al següent enllaç, fins el dia 7 d’octubre o fins que s'acabin les places. Les places són molt limitades i l’assistència és obligatòria a totes les sessions.

Podeu descarregar el dossier del programa aquí.

Etiquetes