La Criminologia i seguretat privada: participem al #SEGUES20!

El Col·legi de Criminòlegs de Catalunya participa en la 3a edició de la Jornada sobre seguretat en esdeveniments musicals i esportius de la mà de l'Eva Barroso, vocal de seguretat pública i privada, màster en Direcció estratègica de seguretat i policia i habilitada com a Directora de Seguretat, i l'Helena Mulero, col·legiada, Directora de Seguretat privada i especialitzada en seguretat i prevenció.

Aquesta jornada, coordinada per una altra de les nostres col·legiades, l'Anna Almécija, a qui agraïm que la proposta de participació, té per objectiu reunir xerrades, intervencions i ponències sobre temes relacionats amb la seguretat en esdeveniments, bones pràctiques, pràctiques innovadores... i en el nostre cas, hi hem participat explicant per què aquest sector hauria de comptar amb la nostra professió als seus equips i què podem aportar. Podeu veure la ponència en aquest vídeo:

Ponència: La Criminologia i la seguretat privada: la incorporació de criminòlegs i criminòlogues a l'equip de seguretat d'esdeveniments musicals i esportiu

La seguretat entesa com a Seguretat Privada, també és cada vegada més rellevant en la nostra societat i en la concepció dels espais segurs i protegits; esdevenint un actor principal, tant per la complexitat dels nous reptes com per les amenaces que sorgeixen.

Més enllà de la regulació normativa i de les exigències i requeriments normatius que s’han de complir és important incorporar una visió transversal a l’esdeveniment, considerant diferents escenaris possibles, i aquí entra en joc la riquesa del coneixement transversal de la Criminologia, la qual ens permet anar més enllà.

Podem intervenir amb víctimes o persones en situació de risc, tenim coneixement dels protocols d'actuació i en podem establir de nous, així com també treballar amb el personal de seguretat amb les eines tècniques per actuar ja creades i crear-ne de noves. Tenim la capacitat d'analitzar riscos i dades per extreure'n coneixement tant per aplicar com per fer sensibilització i divulgació. Estem preparats i preparades per treballar en seguretat, colze a colze amb la resta de professionals!

A més, enguany han obert una nova secció, el #FemSegues, que vol donar visibilitat a la feina de la dona en el sector de la seguretat de forma general, sovint invisibilitzada, i que fa una feina excel·lent en els diferents àmbits de la seguretat pública i privada. Aquesta secció compartirà inicialment les aportacions de dones que hagin col·laborat en les edicions anteriors i les que participin en les pròximes, així com materials que tractin el paper de la dona en la seguretat, la inclusió de la perspectiva de gènere en l'àmbit i altres temes relacionats.