Els Col·legis de Criminologia d'Espanya ens unim per impulsar la llei que reguli la professió

El mes de novembre passat la Comissió Intercol·legial va acordar el compromís de portar al Congrés la proposta de llei per regular la nostra professió en l'àmbit estatal i s'han fet propostes a tots els partits amb representació.

Després de presentar el projecte durant les últimes setmanes, només s'ha rebut resposta de ERC, C's i Vox. La degana del Col·legi de Madrid, Carmen Balfagón, qui es va acordar que liderés aquest projecte des de la Intercol·legial, s'ha pogut reunir ja amb els tres grups en reunions que esperem que derivin en l'interés de presentar el projecte de llei plantejat, basat en la llei ja existent a Portugal que es va aprovar al 2019, que proporciona un marc legislatiu clar de la professió.

El projecte de llei contempla que s'incloguin les modalitats d'exercici de la professió, tant en l'àmbit privat com el públic, i el corresponent apartat sobre Ètica professional i règim disciplinari, que haurà de ser regulat pel Govern d'Espanya. Una vegada fixats els àmbits d'estudi, caldrà que es determini també les funcions, la formació especialitzada i on es podrà exercir la nostra activitat.

A Catalunya, vam poder tenir una reunió al 2019 amb el llavors president del Parlament, Roger Torrent, per presentar-li la proposta que s'havia aprovat a Portugal per tal de desenvolupar un projecte de llei autonòmic, però encara no ha prosperat.

Etiquetes