El Col·legi compareix davant la Comissió d'Estudi del Model Policial al Parlament

  • Aquest divendres es durà a terme la primera de les dues compareixences que farà el Col·legi a la Comissió d'Estudi sobre el Model Policial del Parlament de Catalunya.
  • Antònia Linde ens representarà i ho farà com a portaveu del grup de treball creat per l'ocasió, després que el pla de treball de la Comissió parlamentària aprovés les compareixences.

Durant el mes de novembre passat es va estar treballant contra rellotge per poder participar en la Comissió d'Estudi sobre el Model Policial del Parlament de Catalunya, un espai on creiem que és important tenir-hi veu. Juntament amb quasi una norantena de professionals més, van començar les participacions a partir del mes de desembre de 2021 i ara ha arribat el torn del Col·legi.

La Comissió té com a objecte i abast l'anàlisi i la investigació dels mecanismes de control, avaluació i investigació de les actuacions policials, amb la possibilitat d'implantar mecanismes independents de control i fiscalització d'aquestes actuacions; la revisió del model d'ordre públic i la possibilitat de plantejar-hi canvis; la transparència en la informació i les dades per part del Departament d'Interior, i l'anàlisi de les actuacions de la divisió d'informació dels Mossos d'Esquadra i del seguiment d'activistes polítics i els mecanismes de control i fiscalització de les actuacions policials.

El grup de treball del Col·legi el formen: Ainoa Torrado, Òscar Chamorro, Àngel Párraga, Antònia Linde, Helena Mulero, Bernat Vivolas i Eva Barroso, Daniel Limones i Roser Gamonal per a coordinar-ho. També en va formar part Pedro Campoy, a qui recordem i agraïm la feina.

Podeu anar fent seguiment de la Comissió i les sessions que s'aniran fent a la web del Parlament. A més, aquest divendres també compareixeran Matthew McEvoy, en representació d'Omega Research Foundation, Josep Maria Noales, magistrat i representant de l'associació Àgora Judicial, Damià del Clot i Trias, doctor en ciències polítiques per la Universitat de Barcelona, Eva Pous i Calvet, advocada i membre d'Alerta Solidària i David Fernàndez i Ramos, periodista i activista social.