El Col·legi col·labora en la formació dels equips de Policia de Barri de la Guàrdia Urbana de Barcelona

Presentació de la Formació de Policia de Barri de la Guàrdia Urbana.
Foto: Ajuntament de Barcelona

Aquest mes de maig s'ha iniciat una formació de 154 hores per als equips de Policia de Barri de la Guàrdia Urbana de Barcelona, dividida en 22 jornades.

El Col·legi, juntament amb altres professionals de l'administració pública i amb docents universitaris, hem col·laborat en el seu pla formatiu i alguns dels nostres col·legiats i col·legiades hi impartiran sessions.

Durant setmanes s'ha treballat conjuntament amb l'Ajuntament de Barcelona i la Guàrdia Urbana per poder aportar la visió criminològica necessària al pla formatiu dels equips de Policia de Barri de Barcelona i, finalment, la feina veu els seus fruits. Ja ha començat la formació i els objectius de la docència són clars: fomentar les competències professionals necessàries per millorar la pràctica policial des de la proximitat, potenciar les competències personals per afavorir i millorar el servei d’atenció ciutadana, interioritzar el mètode de treball CASA (Cerca, Acció, Seguiment i Avaluació) per tal d’agilitzar les tasques i funcions que realitzen els Equips de Policia de Barri, promoure el treball basat en l’evidència empírica per a l’anàlisi i avaluació de les pràctiques policials preventives i de resolució de problemes segons criteris d’efectivitat, eficàcia i eficiència i capacitar en els conceptes bàsics d’intel·ligència policial, mètodes d’anàlisi i processos d’obtenció d’informació de comportaments infractors i problemes de convivència en l’espai urbà.

Des del Col·legi, agraïm la participació i feina dels col·legiats i col·legiades que s'han sumat al projecte:

  • Anna Almécija: Formadora criminòloga i jurista. Professora col·laboradora de l’Escola de Prevenció i Seguretat Integral de la Universitat Autònoma de Barcelona. Especialista en planificació de la seguretat amb perspectiva de gènere.
  • Oscar Chamorro: Inspector en cap de la Policia Local de Badia del Vallès, Màster en Direcció Estratègica en Seguretat i Policia per la Universitat de Barcelona i investigador doctoral de la Universitat Miguel Hernández d’Elx.
  • Santiago Herrero: Sergent de la Policia de la Generalitat -Mossos d’Esquadra, analista al Gabinet de Seguretat del Departament d’Interior i professor associat la Universitat Miguel Hernández d’Elx.
  • Steven Kemp: Doctor en Criminologia. Professor associat del Departament de Dret Públic de la Universitat de Girona i de la Universitat Oberta de Catalunya.
  • Sara Pérez: Doctora en Educació i Societat. Professora associada del Departament de Mètodes d’Investigació i Diagnòstic en Educació de la Universitat de Barcelona i investigadora pel grup de recerca GRISIJ.
  • Marc Pintor: Caporal de la Policia Municipal de Terrassa, professor associat del Departament de Dret Penal i Criminologia de la Universitat de Barcelona i investigador doctoral.
  • i el nostre president, Daniel Limones: Inspector en cap de la Policia Local d’Esplugues de Llobregat i professor col·laborador de la Universitat Oberta de Catalunya.

Podeu llegir més detalls de la formació a la nota de premsa de l'Ajuntament de Barcelona.