Benvinguda de la presidenta

Benvolguts i benvolgudes,

Després de quatre anys de Col·legi volem continuar treballant per tal que totes les persones titulades en Criminologia arribin a trobar el seu lloc al mercat de treball.

Durant aquests quatre anys, hem arribat a ser reconeguts per molts estaments públics i privats per donar la visió científica en relació amb temes de seguretat, execució penal, atenció a les víctimes, prevenció i en general d'aquells temes que són el nostre objecte d'estudi i d'intervenció, que preocupen a la ciutadania. Donem una veu científica allunyada del populisme, proporcionant els millors professionals a molts organismes així com als mitjans de comunicació.

Com a persona col·legiada, què s'espera del Col·legi? S'espera que sigui un estament fort, amb autoritat per fer les nostres demandes legítimes, que ampliï l'ocupabilitat dels criminòlegs i les criminòlogues de tota Catalunya, que marqui la direcció que heu de tenir per ser uns professionals ètics, justos i formats.

Però, com a Col·legi, què esperem de vosaltres? Esperem que sigueu persones proactives per la Criminologia, que ens doneu suport, que sumem esforços col·laborant a les diferents comissions, grups de treball i altres projectes del Col·legi. Que us prepareu de la millor manera possible per posar en pràctiques les nostres competències, que quan hàgiu arribat al vostre objectiu continueu ajudant a la resta que encara ha de trobar el seu camí i que, en definitiva, us considereu part del Col·legi i de la Criminologia.

Com a Presidenta i en nom de tota la Junta de Govern, us animem a continuar construint el Col·legi Oficial de Criminologia de Catalunya.

Arantxa Hernáez Hernando