Junta de govern

President

Daniel-Limones-Crimicat

Daniel Limones Silva

Inspector de policia local i professor col·laborador a la UOC. Màster en Criminologia, especialitzat en Policing, Evidence Based Policing, Community Policing, trust & confidence, violència a l’oci i seguretat pública en general. Membre de la SEICUNIJEPOL i President de la Spanish Society of Evidence Based Policing. Anteriorment va participar a la Junta de l’ACC on va donar suport a l’aprovació de creació del Col·legi. També és tutor de pràctiques a la UAB, la UB i la UOC i anteriorment ho havia sigut a la UdG i UDIMA.

 

Vicepresidenta

Arantxa-Hernaez-crimicat

Arantxa Hernáez Hernando

Insertora laboral al Centre d’Iniciatives per a la Reinserció (CIRE – Departament de Justícia), Màster en Criminologia i Delinqüència Juvenil i Màster en Psicologia Forense i Criminal, llicenciada en psicologia, formada en mediació, tractament d’agressors i resolució de conflictes. Tutora de pràctiques al grau de Criminologia de la UAB. Ha treballat com a tècnica de recerca al CEJFE i al GEAV de la UB. Referent nacional de la inserció professional de criminòlegs, té bagatge dins del sector associatiu: com a membre de la junta de l’ACC va donar suport a l’aprovació de creació del Col·legi i va impulsar l’Observatori d’Inserció Professional de Criminòlegs de Catalunya -OIPCC-.

Secretari

jaume-hombrado-Crimicat

Jaume Hombrado Trenado

Investigador predoctoral de la Universitat de Barcelona i avaluador de títols universitaris a la Direcció d’Avaluació i Acreditació de la Junta d’Andalusia (Agència d’avaluació acreditada per ENQA).  Ha estat secretari de la comissió gestora del Col·legi de Criminòlegs de Catalunya. Dins del camp associatiu ha col·laborat activament a l’Associació Interuniversitària de Criminologia (AIC), on va ser president, i a la Societat Interuniversitaria d’Estudiants de Criminologia (SIEC), com a representant de la UB a nivell estatal.

 

Tresorera

Isabel-Diaz-Crimicat

Isabel Díaz Naharro

Especialitzada en joventut i prevenció de la delinqüència des de la inserció laboral del col·lectiu. Màster en seguretat i prevenció i certificat de professionalitat com a tècnica en gestió de programes per al foment de l’ocupació. Participa com a responsable de l’àrea d’investigació de l’Observatori d’Inserció Professional de Criminòlegs de Catalunya i ha estat vocal de la Comissió Gestora del Col·legi de Criminòlegs de Catalunya. És impulsora de l’AIC i ha participat com a coordinadora de la seva secció de titulats.

 

Vocal – Justícia i relacions amb el Tercer Sector

Sergi-Fortia-Crimicat

Sergi Fortià Darder

Representant del Col·legi a Girona. Màster en Execució Penal i Justícia Restaurativa, assisteix regularment a les jornades del CEJFE del Departament de Justícia. Responsable dels serveis de justícia de Suara Cooperativa, des del 2014 elabora projectes tècnics per nous serveis i programes del Departament de Justícia, a l’àrea de Mesures Penals Alternatives, programes formatius de VIGE, VIDO, SAC, SEXUAL, Odi i de Seguretat Vial de les províncies de Girona i Barcelona. Responsable del Pis de Reinserció de Figueres, participa com a coordinador en el projecte “De la Presó a la Comunitat” -UB i UAB-.

Vocal – Seguretat pública i privada

Eva-barroso-Crimicat.jpg

Eva Barroso Solanas

Màster en Direcció estratègica de seguretat i policia i habilitada com a directora de seguretat. Ha adquirit experiència com a professora associada del Grau en Criminologia a la UdG i ha realitzat estudis i formacions en l’àmbit de la seguretat pública. És formadora i coordinadora dels Programes Formatius de Seguretat Viària derivats de les Mesures Penals Alternatives. Actualment treballa a l’àmbit de la seguretat privada, com a tècnica de seguretat corporativa. Es defineix com una apassionada de la criminologia i de la seva potencialitat.

 

Vocal – Justícia i relacions amb el Tercer Sector

Araceli-escusol-Crimicat.jpg

Araceli Escusol Saludas

Tècnica del Servei d’acompanyament a la víctima del delicte des d’on lluiten per evitar la victimització secundària que pateixen les persones que han estat víctimes d’un fet delictiu. També ha estat coordinadora del Servei Telemàtic d’Atenció a la Víctima del Delicte de la Creu Roja. Màster en Intervenció Criminològica i Victimològica, amb formació en Prevenció i Protecció contra l’explotació sexual i comerç infantil, Certificat de Professionalitat en Mediació Comú, especialitzada en violència contra la dona i igualtat. La seva línia de recerca ha estat dirigida a valorar el coneixement que tenen el joves, preadolescents i adolescents sobre la violència de gènere i l’ús de la violència bidireccional i l’impacte que tenen els diferents models educatius sobre aquests tipus de violència.

Suplents

Marta Blanch Serentill – Tècnica a la Direcció General de Modernització de l’Administració de Justícia en la implantació de la Nova Oficina Judicial a Catalunya. Coautora amb el CEJFE d’estudis de reincidència i avaluació de programes de reinserció. També és professora d’investigació social a la Fundació Pere Tarrés i col·laboradora en recerca vinculada a l’ètica professional.

Aina Ibàñez i Roig – Investigadora del grup de recerca en Desistiment del delicte i polítiques de reinserció de la Universitat Autònoma de Barcelona des del 2009.  Ha  participat activament a totes les investigacions que s’han desenvolupat, basades sobretot en l’estudi del desistiment del delicte en joves i adults, la transició de la presó a la comunitat i el paper de les famílies en el suport de les persones durant la seva condemna de presó.  Actualment també treballa en la tesi doctoral sobre el rol de la comunitat en la reinserció de les persones empresonades.

Carmelo Vega Martín – Graduat amb menció de Seguretat i Prevenció, Director de seguretat a la UAB. Ha cursat una especialització d’extensió Universitària en Compliance Penal a la UB.  Després de realitzar les pràctiques a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya –ISPC- es va vincular com a col·laborador dins del Grup de Recerca de l’Analista de Seguretat Ciutadana. Va ser vicepresident de l’AIC i va estar donant suport, en col·laboració amb altres associacions, per arribar a construir el Col·legi de Criminòlegs.

Sara Pérez Hernando – Màster en Intervencions socials i educatives i actualment investigadora predoctoral en l’àmbit de la protecció a la infància. Professora als graus de Pedagogia i Educació Social de l’Universitat de Barcelona i membre del Grup de Recerca en Intervencions Socioeducatives en la Infància i Joventut, on treballa en projectes de recerca nacionals i internacionals en col·laboració amb professionals del tercer sector. Ha estat vinculada a l’AIC des dels seus inicis arribant a ser vicepresidenta i coordinadora de la secció de titulats.

Roser Gamonal Capdevila – Graduada amb menció en Criminologia forense i execució penal, assisteix amb regularitat a diferents formacions i sessions d’investigació relacionades amb la disciplina, especialment amb les persones sota mesura judicial. Vol especialitzar-se en tot el que tingui a veure amb qualitat de vida a les presons i al procés de reinserció. En aquest sentit ha participat en diferents recerques i actualment treballa al Grup33.

Pedro Campoy Torrente – Máster en Criminologia i Delinqüència juvenil, doctorant en Criminologia en la Universidad de Málaga. Professor associat de Criminologia en la Universidad Rey Juan Carlos I, formador en diferents màsters, títols propis i d’especialització en diferents universitats, acadèmies, empreses i escoles a nivell nacional i internacional. Des de 2015 és tutor de Criminologia a la UOC. Ha treballat com a CEO a In Dubio Consultoría, dirigeix quatre consultores, assessorant en prevenció i intervenció de la delinqüència i conducta antisocial. Ha estat secretari de l’ACC i  Vicepresident de la FACE, on continua vinculat . És soci actiu d’associacions relacionades amb el reconeixement professional de la nostra disciplina.